Workshops 2024
(Zie tabblad in het menu bovenaan deze pagina)

Evenwicht

nieuwetijdskinderen, beelddenken, adhd, dyslexie, leerproblemen, NLD, autisme, PDD-NOS, overgevoeligheid, te veel fantasie, te weinig fantasie, faalangst, bedplassen, motorische problemen, concentratieproblemen, gespannenheid, oorontstekingen, lui oog, bijziendheid, verziendheid, fixatie disparatie

Het verband tussen motorische evenwichtheid en psychische evenwichtigheid

Iemand die psychisch niet in evenwicht is - denk hierbij bijvoorbeeld aan te grote emotionaliteit of rationaliteit - is over het algemeen (soms tijdelijk) motorisch gezien ook niet in balans.

Evenwichtsoefeningen doen een beroep op de samenwerking tussen de beide lichaamshelften en vergroten daarmee tegelijkertijd de samenwerking tussen de beide hersenhelften, zodat men in motorisch en in emotioneel opzicht evenwichtiger wordt.
 

De evenwichtsplank

Met behulp van een evenwichtsplank kunnen kinderen (maar ook volwassenen!) op een speelse manier hun evenwicht oefenen, terwijl ze – in tegenstelling tot bij de meeste gangbare evenwichtsoefeningen – op beide benen staan.

Iemand die letterlijk en figuurlijk in balans is, is niet alleen in staat gebruik te maken van zijn vleugels (gevoel, intuïtie en fantasie), maar houdt daarbij wel met behulp van zijn ratio, zijn voeten op de grond!

In het boek Corpus Callosum Methode deel I is een beschrijving opgenomen voor het maken van een evenwichtsplank.

Workshops
(Zie tabblad in het menu bovenaan deze pagina)

©2007-2023 C.M. Hulsman-Krul