Materiaal

nieuwetijdskinderen, beelddenken, adhd, dyslexie, leerproblemen, NLD, autisme, PDD-NOS, overgevoeligheid, te veel fantasie, te weinig fantasie, faalangst, bedplassen, motorische problemen, concentratieproblemen, gespannenheid, oorontstekingen, lui oog, bijziendheid, verziendheid, fixatie disparatie

Materiaal
Het (weinige) materiaal dat in de Corpus Callosum Methode wordt gebruikt, is voor het grootste deel zelf te maken met behulp van de beschrijvingen die in het boek zijn opgenomen.
Hetgeen niet zelf te maken is (ballen, trampoline), is te koop in speelgoedwinkels e.d. Ook kunt u voor materiaal terecht via www.leerhulpmiddelen.nl

Evenwichtsplank
In het boek Corpus Callosum Methode Deel I vindt u de beschrijving voor het maken van een evenwichtsplank voor kinderen in de basisschoolleeftijd. U heeft de keus uit 2 formaten; welk formaat u nodig heeft, hangt af van de lichaamsbouw en de lengte van het kind.

Relatie tussen evenwicht en hersensamenwerking
Meer informatie over de evenwichtsplank en de samenhang tussen evenwicht en hersensamenwerking vindt u onder het hoofdstuk Evenwicht.

© 2007-2023 C.M. Hulsman-Krul